OLIY TA’LIM TASHKILOTLARI BOSHQARUV TIZIMINI SHAKLLANTIRISHDA IQTISODIY NAZARIYALARNING METODOLOGIK AHAMIYATI - N.I., Saidaxmedova; A.S., Aripov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim tashkilotlari boshqaruv tizimini shakllantirishda iqtisodiy nazariyalarning metodologik ahamiyati tahlil qilingan hamda universitet avtonomiyasini oshirish, moliyaviy resurslar va inson kapitalini samarali boshqarish, shuningdek, innovatsion va strategik boshqaruv mexanizmlarini integratsiyalash asoslangan. Tadqiqot natijalari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan bo‘lib, ular oliy ta’lim tashkilotlarini samarali, raqobatbardosh va ijtimoiy ahamiyatli institutlar sifatida rivojlantirishga xizmat qiladi.