TO‘QIMACHILIK KORXONALARIDA MAHSULOT TANNARXINI KALKULYATSIYA QILISHNING IQTISODIY MOHIYATI VA TARKIBI - Mohinur Umidjon qizi , Ikromjonova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada to‘qimachilik korxonalarida mahsulot tannarxini kalkulyatsiya qilishning iqtisodiy mohiyati, uning tarkibiy qismlari hamda boshqaruv hisobidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, to‘qimachilik ishlab chiqarishiga xos bo‘lgan xom ashyo, mehnat va umum ishlab chiqarish xarajatlarini to‘g‘ri hisobga olish orqali mahsulot tannarxini aniqlash masalalari tahlil qilingan. Kalkulyatsiya usullarini qo‘llashda uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar berilgan.