TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINING TASHQI SAVDO FAOLIYATI NATIJALARINI REYTINGLASH VA UNDAN FOYDALANISH MASALALARI - Abdisamad Saidmurot oʻgʻli, Mamarajabov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada tadbirkorlik subyektlarining tashqi savdo faoliyati natijalarini barqarorlik reytingida aks ettirish va barqarorlik reytingining tashqi savdo faoliyati bilan shug‘ullanuvchi tadbirkorlarga ahamiyati yoritilgan boʻlib, unda inobatga olinishi lozim bo‘lgan bir qator ko‘rsatkichlar toʻgʻrisida fikr va mulohazalar bildirilgan. Tadbirkorlik subyektlarining tashqi savdoga oid faoliyati ko‘rsatkichlari tahlili reyting tizimi uchun dolzarbligi hamda buning natijasida ular bir qancha imtiyoz va imkoniyatlarga ega bo‘lishi, bu imtiyoz va imkoniyatlar ularning moliyaviy barqarorligini ta’minlash uchun ahamiyatli ekanligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.