ANDIJON VILOYATIDA YOSHLAR TADBIRKORLIGI RIVOJLANISHINING TARMOQLARARO DIVERSIFIKATSIYASI VA IQTISODIY FAOLLIKKA TA’SIRI - Feruza, Rahmatullayeva («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada Andijon viloyatida 2018–2024 yillar davomida yoshlar tadbirkorligining tarmoqlar kesimidagi rivojlanishi va iqtisodiy faollikka taʼsiri tahlil qilindi. Tadqiqotda normallashtirish, diversifikatsiya indeksi va OLS regressiya modeli qoʻllanib, yengil sanoat va qurilish tarmoqlarining yuqori multiplikativ taʼsiri aniqlangan. Natijalar hududiy yoshlar tadbirkorligini rivojlantirish va iqtisodiy barqarorlikni taʼminlashda amaliy tavsiyalar uchun asos boʻladi.