BIZNES TA’LIMIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA VA INNOVATSION O‘QITISH STRATEGIYALARI - Nilufarxon A’zamjon qizi, Raxmonova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada biznes ta’limida innovatsion o‘qitish strategiyalaridan foydalanish hamda raqamli texnologiyalar yordamida talabalarning o‘quv faoliyatini samarali tashkil etish masalalari yoritilgan. Raqamli o‘qitish platformalari, interaktiv vositalar, real biznes holatlari asosida o‘qitish, simulyatsiyalar, gamifikatsiya, raqamli hamkorlik va sanoat vakillari bilan onlayn muloqot kabi yondashuvlar zamonaviy ta’lim jarayonining asosiy omillari sifatida tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, ma’lumotlarga asoslangan qaror qabul qilish ko‘nikmalarini talabalarga singdirishning ahamiyati va adaptiv o‘qitish imkoniyatlari keng yoritiladi. Tadqiqot natijalari innovatsion o‘qitish metodlari talabalarning o‘quv motivatsiyasini oshirishi, amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishi va ularni zamonaviy biznes muhitiga tayyorlashda muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi.