O‘ZBEKISTONDA YASHIL IQTISODIYOTGA O‘TISH: MUAMMOLAR VA IMKONIYATLAR - Aziza, Sanaqulova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonni “yashil” iqtisodiyotga tatbiq qilish chora tadbirlari koʻrib chiqilgan. Respublikaning hozirgi iqtisodi tahlil qilinib unda yuzaga kelayotgan muammolar oʻzagi aniqlangan hamda “yashil” iqtisodiyotga oʻtish orqali ushbu muammolarni bartaraf etish, ekologiya va iqtisodiyotning bir biri bilan chambarchasligini, iqtisodiy amaliyotlarni tabiatga taʼsiri oʻtkazishi va natijaviy xulosalari koʻrib chiqildi. Davlat iqtisodiyoti hamda sanoat korxonalari va ishlab chiqarish oqibatida mavjud boʻladigan ekologik taʼsirlar va tabiatning asta sekinlik bilan yoʻq boʻlib ketishini oldini olish va qayta jonlantirish uchun “yashil iqtisodiyot”ga oʻtish hamda yashillantirish natijasida tasavvur qilmaydigan darajada butun atrofga foydalari yoritib beriladi. Qolaversa, ushbu maqolada yashil investitsiyalar borasida xorijiy mamlakatlar bilan birgalikda tajribalar oʻtkazilayotganlari oʻrganilgan.