OILAVIY KORXONALAR FAOLIYATINI BOSHQARISHDA VA BOSHQARUV MEXANIZMI BO‘YICHA INSTITUTSIONAL ASOSLARI - Bobirmirzo Mavlonjon o‘g‘li, Sultonov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada oilaviy korxonalar faoliyatini boshqarishga va boshqaruv mexanizmi boʻyicha institutsional asoslari yoritib oʻtilgan. Shuningdek, oilaviy korxona faoliyatini boshqarish va boshqaruv mexanizmida ichki va tashqi omillarga taʼsiri aniqlangan. “Oila”, “uy xoʻjaligi”, “oila xoʻjaligi”, “xonadon xoʻjaligi”, “oilaviy korxona xoʻjaligi” sifatida olimlarning taʼriflar berilgan.