BANK TIZIMI TARIXI VA RIVOJLANISHI - Diyora, Akbaraliyeva; Madina, Mirzamahmudova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada xorijiy mamlakatlarda banklar va bank tizimining qanday tashkil topganligi oʻrganib chiqilgan. Xususan, Oʻzbekistondagi bank tizimi va uning rivojlanish evolyutsiyasi tahlil qilingan. Bank tizimining samarali ishlashi iqtisodiy barqarorlikni taʼminlash va iqtisodiy oʻsishni ragʻbatlantirishda muhim rol oʻynashini hisobga olgan holda, mamlakatimizdagi bank xizmatlarini yanada rivojlantirish borasida xulosalar berib oʻtilgan.