OʻZBEKISTONDA АHOLINING DАROMАDLАRI VА ISTEʼMOL XАRАJАTLАRINING BIZNES RIVOJLАNISHIGА TА’SIRI - Nilufar Abdusamatovna, Boʻstonova; Risolatxon Dilshod qizi, Nematjonova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada aholi daromadlari va isteʼmol xarajatlarining iqtisodiy oʻsish hamda biznes faoliyatiga taʼsiri ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Aholi daromadlarining oshishi ichki talabni kengaytirishi, isteʼmol bozorini faollashtirishi va tadbirkorlik subyektlari rivojiga turtki berishi asoslab berilgan. Turmush darajasi, kambagʻallik va isteʼmol savatchasi tushunchalarining mazmuni ochib berilib, ularning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati yoritilgan.