AYLANMA IQTISODIYOTNING BARQAROR RIVOJLANISHDAGI RO‘LI - Shodiyona Kaxramon qizi, Dexkanova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada aylanma iqtisodiyot tushunchasi, uning barqaror rivojlanishni ta’minlashdagi o‘rni va an’anaviy lineer iqtisodiyotdan farqli jihatlari yoritilgan. Shuningdek, aylanma iqtisodiyot tamoyillarining resurslardan samarali foydalanish, chiqindilarni kamaytirish va ekologik muammolarni hal etishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada O‘zbekistonning yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida aylanma iqtisodiyot bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar, davlat strategiyalari hamda 2025–2030 yillarga mo‘ljallangan asosiy maqsadlar misollar asosida ko‘rib chiqilgan.