YASHIL TADBIRKORLIK VA UNING IQTISODIYOTDAGI O‘RNI - Nozima Nuritdin qizi , Faxriddinova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada yashil tadbirkorlik tushunchasi, uning asosiy tamoyillari hamda zamonaviy iqtisodiyotdagi o‘rni tahlil qilingan. Yashil tadbirkorlik atrof-muhitga salbiy ta’sirni kamaytirishga qaratilgan innovatsion biznes faoliyati bo‘lib, u barqaror rivojlanish maqsadlariga erishishda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada ekologik toza texnologiyalar, qayta tiklanuvchi energiya manbalari, resurslardan samarali foydalanish va chiqindilarni kamaytirish kabi yo‘nalishlarning iqtisodiy o‘sishga qo‘shayotgan hissasi yoritilgan.