SANOAT KORXONALARIDA INNOVATSION BOSHQARUV MEXANIZMLARINING MAHSULOT SIFATI VA BOZOR RAQOBATBARDOSHLIGIGA TA’SIRI - Mumtozbegim Faroxiddin qizi, Hamrakulova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida innovatsion boshqaruv mexanizmlarini joriy etish orqali mahsulot sifati va bozor raqobatbardoshligini oshirish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqot innovatsion boshqaruvning nazariy asoslari, mahsulot sifati va raqobatbardoshlik oʻrtasidagi bogʻliqlik hamda ushbu jarayonga taʼsir etuvchi omillarni tahlil qilgan. Kompleks joriy etish mahsulot sifatini yaxshilash, xarajatlarni optimallashtirish va bozor ulushini kengaytirishga xizmat qiladi.