RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MAMLAKATIMIZDA SOLIQ TIZIMINI MODERNIZATSIYA QILISH VA SUN'IY INTELLEKT HAMDA BIG DATA YORDAMIDA NAZORAT - Qambarali Qodirovich, Toʻraboyev («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida O‘zbekiston Respublikasida soliq tizimini modernizatsiya qilish jarayonlari va ularni sun’iy intellekt (AI) hamda Big Data texnologiyalari yordamida nazorat qilish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada soliq tizimining samaradorligini oshirish, soliq tushumlarini monitoring qilish va xatoliklar hamda firibgarliklarni aniqlashda zamonaviy raqamli texnologiyalarning roli ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, global tajribalar va mahalliy amaliyotlar solishtiriladi, takliflar ishlab chiqiladi.