BYUDJET TAQCHILLIGI VA XALQARO MOLIYAVIY OQIMLARNING TAʼSIRI - Bahodir To‘htamishovich, Turabov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada byudjet taqchilligi va xalqaro moliyaviy oqimlarning taʼsiri tahlil qilingan. Shuningdek, byudjet taqchilligining iqtisodiy jarayonlar rivojiga taʼsiri hamda xalqaro moliyaviy oqimlar – xususan, xorijiy investitsiyalar, xalqaro kreditlar, grantlar va moliyaviy yordamlar – bilan oʻzaro bogʻliqligi oʻrganib chiqilgan. Bundan tashqari byudjet taqchilligi darajasi iqtisodiy barqarorlik, davlat qarzi dinamikasi, makroiqtisodiy muvozanat hamda fiskal siyosat samaradorligiga koʻrsatadigan bevosita va bilvosita taʼsirlarini yaxshilash boʻyicha ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.