BOZOR INFRASTRUKTURASI VA UNING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Miryakub Tojievich, Xaydarov; Gavhar Kaipnazarovna , Jannazarova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasiga muvofiq, jamiyatning asosini ijtimoiy yo‘naltirilgan bozor iqtisodiyoti tashkil etadi. So‘nggi yillarda bozor iqtisodiyotini rivojlantirishga qaratilgan islohotlarni amalga oshirishda sezilarli yutuqlarga erishildi. Biroq, bozor iqtisodiyoti infratuzilmasini yaratish va rivojlantirish borasida ham nazariy, ham amaliy jixatdan muhokamaqilinadigan masalalar saqlanib qolmoqda. Ushbu maqolada ushbu muammolarni hal qilish yondashuvlari ko‘rib chiqildi.