KAMBAGʻAL VA ISHSIZ FUQAROLARNI TADBIRKORLIKKA JALB QILISH MASALALARI - G.A. , Zufarova («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Maqolada kambag‘al va ishsiz fuqarolarni tadbirkorlik faoliyatiga jalb qilishning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati, amaliy mexanizmlari va institusional yondashuvlari tahlil qilingan. Tadbirkorlikni rivojlantirish orqali kambag‘allikni qisqartirish, aholi bandligini ta’minlash, o‘zini o‘zi band qilish tizimini shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim, moliya, infratuzilma va mentorlik mexanizmlarining o‘zaro bog‘liqligi asosida kompleks model taklif etilgan.