TIJORAT BANKLARIDA MUAMMOLI KREDITLAR ULUSHINI KAMAYTIRISHNING IQTISODIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Xursanbek Maxmudovich, Maxkamov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur maqolada tijorat banklarida muammoli kreditlar ulushini kamaytirishning iqtisodiy mexanizmlari va ularni takomillashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Tadqiqotda kredit risklarini minimallashtirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilib, qarz oluvchilarni rag‘batlantirish, kredit monitoringini kuchaytirish, zaxira va foiz siyosatini optimallashtirish orqali muammoli kreditlar darajasini kamaytirish mexanizmlari ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, xalqaro bank amaliyoti tajribasi asosida tijorat banklari uchun samarali iqtisodiy mexanizmlarni joriy etish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.