O‘ZBEKISTON QIMMATLI QOG‘OZLAR BOZORIDAGI AKSIYALAR LIKVIDLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Layli Suxrabovna, Mirzayeva («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda qimmatli qogʻozlar bozori sezilarli darajada rivojlanayotgan boʻlsada, mamlakat iqtisodiyoti bilan taqqoslaganda fond bozorining hajmi juda ham kichik va global miqyosda olib qaralsa bu oʻsish aksincha sezilarli darajada sekinligini kuzatish mumkin. Texnologiyalar yuqori tezlik bilan rivojlanayotgan zamonda “Toshkent” RFB ni yanada rivojlantirish uchun oldindagi bir qancha muammolarni aniqlab olish va ularni hal qilish usullarini taklif etish lozim.