ESG TAMOYILLARINI JORIY ETISH ORQALI SUG‘URTA KOMPANIYALARINING MOLIYAVIY BARQARORLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLARI - Suxrobjon Nodirjon o‘g‘li, Nosirov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Mazkur tadqiqot sug‘urta kompaniyalarida ESG tamoyillarini joriy etish orqali moliyaviy barqarorlikni oshirish mexanizmlarini konseptual va tahliliy jihatdan o‘rganadi. Tadqiqot empirik modelga emas, balki ilmiy adabiyotlarning chuqur sintezi asosida ESGning moliyaviy barqarorlikka qanday mexanizmlar orqali ta’sir qilishini aniqlashga qaratilgan.