UY-JOY QURILISHIDA KAPITAL QO‘YILMALAR HAJMI VA YAKUNIY NATIJALAR O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIKNI EKONOMETRIK MODELLASHTIRISH - Ajiniyaz Sherniyazovich, Qidirniyazov («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasida uy-joy fondi tarkibi va o‘zgarishlari, ko‘p qavatli va yakka tartibdagi uylar sonining dinamikasi tahlil qilindi. Ishga tushirilgan uy-joy maydoni va uy-joy fondining umumiy o‘zgarishi orasidagi nomutanosiblik, resurslarni samarali taqsimlash va qurilish strategiyasini optimallashtirish imkoniyatlari econometrik modellashtirish yordamida aniqlangan. Shuningdek, ichimlik suvi, tabiiy gaz va uy-joy fondining deformatsiyasi kabi kommunal va infratuzilma masalalari ham ko‘rib chiqildi.