ТИББИЙ ТУРИЗМ ХИЗМАТЛАРИ БОЗОРИ РИВОЖЛАНИШИНИНГ ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ - Гулнора, Захирова («YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTI», 2026)
Мазкур мақолада тиббий туризм хизматларининг ривожланиши, унинг жаҳон иқтисодиётидаги ўрни ва аҳамияти таҳлил қилинган. Шунингдек, тиббий туризм соҳасида етакчи ҳисобланган бир қатор давлатларнинг илғор тажрибалари ўрганилган. Мақоладатиббий хизматлар сифати, замонавий тиббий технологиялар, хизматлар нархининг рақобатбардошлиги ҳамда давлат томонидан қўллаб-қувватлаш механизмлари тиббий туризм ривожланишида муҳим омиллар сифатида кўриб чиқилган. Хориж тажрибаси асосида Ўзбекистонда тиббий туризм хизматларини янада такомиллаштириш ва ушбу соҳани ривожлантириш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.