O‘ZBEK TILIDA TAOM VA NON KOMPONENTLI IBORALARNING LINGVOMADANIY TAHLILI
В данной статье анализируются лексические особенности выражений с компонентами «еда» и «хлеб» на фразеологическом уровне узбекского языка. При этом в качестве объекта исследования были взяты фразы, связанные с названием блюда. Объясняется роль выражений, связанных с названиями продуктов питания в нашей культуре.
1. Bekiyeva M. Frazeologik birliklar obrazlilik va emotsionalekspressivlikni yuzaga keltiruvchi eng muhim vosita. “Oriental Renaissance: Innovative, educational, natural and social sciences” jurnali 1-son. 2022-yil yanvar, 651-bet.
2. Tursunova Nodirabegim. Frazeologik birliklarning lingvomadaniy xususiyatlari. So‘z san’ati xalqaro jurnali 3-son. T.: 2020, 141-142-betlar.
3. O‘zbek tili frazeologik lug‘ati [Matn] : lug‘at / Sh.Rahmatullayev, N.Mahmudov, Z.Хоlmanova, I.O‘razova, K.Rixsiyeva. – T.: G‘afur G‘ulom nomidagi nashriyotmatbaa ijodiy uyi, 2022. – 636 bet.
4. O‘zbek tilining izohli lug‘ati. 5 jildlik. – T.: O‘zbekiston milliy ensiklopediyasi Davlat ilmiy nashryoti. 2020.
5. Rahmatullayev Sh. O‘zbek tilining izohli frazeologik lug‘ati - Toshkent, 1978.
6. “O‘zbek tilida frazeologik birliklarning asosiy semantik turlari haqida” (1956), “Sintaktik tahlilda frazeologik birliklar ustida ishlash” (1956), “Hozirgi zamon o‘zbek tilidagi o‘zlashgan frazeologik birliklar haqida”(1957), “Hozirgi zamon o‘zbek tilidagi frazeologik birliklar grammatik qurilishining o‘zgarishi haqida” (1963), “Fe’l frazeologik birliklarda moslashuv”(1964), “O‘zbek frazeologiyasining ba’zi masalalari”, “Nutqimiz ko‘rki”(1970)
Copyright (c) 2025 «ВЕСТНИК НУУз»

Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution-NonCommercial-ShareAlike» («Атрибуция — Некоммерческое использование — На тех же условиях») 4.0 Всемирная.






.jpg)

2.png)





