RESTORONIMLAR VA ULARNING MILLIY – MADANIY XUSUSIYATLARI (TOSHKENT SHAHRI OVQATLANISH SHAHOBCHALARI MISOLIDA)

  • Navruza MAMAJONOVA Alfraganus universiteti Nodavlat oliy ta’lim muassasasi o‘qituvchisi
##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##: https://doi.org/10.69617/uzmu.v1i1.3.1.1660
"Kalit so‘zlar" : ergonim, restoronim, nomlash texnologiyasi, milliy, muvaffaqiyatli nom

"Maqola"

Ushbu maqolada joy nomlarinin bir tarmog‘i hisoblangan restoronimlarning milliy-madaniy xususiyatlari Toshkent shahridagi restoran nomlari misolida tahlil qilingan. Bunda restoran nomlarining kelib chiqish tarixi ham yoritilgan.

References

1. https://www.instagram.com/aka_uka_milliy_taomlari/
2. https://yandex.uz/maps/org/opa_singillar_baliq_markazi/140129789181/
3. https://yandex.uz/maps/org/oila/92436903459/
4. Saparniyozva M. o‘zbek tili ergonimlarining struktur-semantik, lingvomadaniy va pragmatik tadqiqi:f.f.d. diss.-T. Toshdo‘tau, 2023y.
5. Begmatov E. Toponimlar imlosi muammolari. // O‘zbek tili va adabiyoti, №3, 1996. – B. 26-30
6. Xudoyberganova DTashkilot, korxona va muassasa nomlarining izohli-tavsiyaviy lug‘ati-T. Toshdo‘tau, 2021y
7. Sh.M.Mirziyoyevning o‘zbek tiliga davlat tili maqomi berilganining 30 yilligiga bag‘ishlangan tantanali marosimdagi nutqi //https://www.gazeta.uz /oz/2019/10/22/uzbek-language
8. Saparniyazova M., O‘rozov J. O‘zbek tilida nom yaratishning milliy-madaniy xususiyatlari. – Toshkent: Ishonchli hamkor, 2021; Xudoyberganova D. Tashkilot, korxona va muassasa nomlarining izohli-tavsiyaviy lug‘ati. – Toshkent: Ishonchli hamkor, 2021; Lutfullayeva D., Saparniyazova M., Davlatova R. O‘zbek tilida nom yaratishning lingvistik-me’yoriy asoslari. – Toshkent: Malik Print CO, 2022.
9. Одилова Г. Хусусий дискурслар лингвомаданий талқинининг назарияси ва амалиёти. Филол.фан.докт… (PhD) автореф. – Т., 2020.
Nashr qilingan
2024-03-24